08 April 2011

~isu PenxKiD dlam TV3...adnan sempit vs pengkid...:credit to Popo Kenz:.

halamak....isu di tv3 dlm wanita hari ini...."CINTA SI PENGKID".....untuk apa?????untuk menjatuhkan air muka org??????
cuba la wat isu pasal PEROGOL KER...PEROMPAK KER..PEMBUNUH KER...yg nak usik PENGKID jgk 2 naper?????APA YG ORG NAK SEBENARNYER...MCM MANER LAU AHLI KELUARGA SENDIRI PENGKID....PASTU DGR TOMAHAN2 MASYARAKAT...


huhuhuhu...
masyrakat sgt3 memandang serong golongan ini..hurmmm
pendapat aku...bnyak...=)
sbb aku mmg da masuk dunia ni..hehehe

org kata,,rambut sama hitam,,n hati lain2..
but zmn skunk ni,,aku tgok kaler rmbut masing2 pun da mcm2,,
apetah lagy haty,,lagylaaaaa kan...byk gilew2 arrr ragamnyaaa...=P

so,,tv3 selalunya akan mengupas isu yg berkaitan msyrakat n gejala sosial..
standard laaaa...mcm kes buang baby,,buang janin,,dadah,,,rogol,,
semua kes ni dikira kes2 besar @ majoriti @ hyperbole laaa...

n dowg tgok lak kpd gejala penx ni...
isu ni nmpak mcm simple,,but,,pd mata msyrakat...isu ni sgt3 besauu sbb pernah melibatkn bini org,,anak org dibawa lari n kes penipuan sejumlah wang yg beeesauu nilainya....huhuhuhuhu

masalahnyaa.......yg jadi isu besau tu hnya SEGELINTIR penx yg maybee mghadapi MID-LIFE-CRISIS...
sooo,,,dowg yg wat hal ni,,maybee ta sampai 10org pun!!!
nak dibandingkan yg takrifan scra kasarnya,,,hmpir 10,000org penx kt dlm dunia ni yg wujud,,,
sepuluh org itu memberi kesan buruk kpd 10,000org penx yg mungkin mnjalani hidup seperti manusia biasa lain...=)
yewwlaaa,,kije,,blaja,,makan,,tido,,,lepak2,,shopping,,dating~~~kannn..

segelintir shja golongan yg bermasalah itu menyebabkan dunia pndg serong pd penx..hurmmmm..
haaa~~~ tgok "ADNAN SEMPIT"? alaaa....yg SHAHEIZY SAM menang tu..hehehe
haaa..

dy pun menegakkn keadilan untuk mat rempit yg dahulunya org kata,,
stp dpd mamat2 yg ronggeng itu adalh rempit dan merosak bangsa melayu!!!
dy pn wat kua statemnt,,yg sgt3 bernas n membangkang kata2 chikaroOOoo dy tuhh,,

PETIKAN FILEM ADNAN SEMPIT;

"bgy sya,smua mat rempit tu mmg ta dapt diselamtkan agy"

"betul,tp utk kaum2 yg bw moto yg da jhanam yg da ta boelyy betul daa derr...habis mcmana plak yg bawak moto,yg suka bersiar2 je ta dew wat hal pun?itupun dowg da jd mnusia yg da jhanam kewp?"

chikarOO,,"awk trsa ke?".....

adnan.."adewlaa ckit,tp sy ta leh salahkan awk jugak,sebab AWAK TAK BERADA DLAM DUNIA SAYA, tp pd pdgn mata org lain,asalkn yg wat jht,bw motor smuanya mat rempit, tp org yg mcm sy ni mcmana awk??? sy cuma menghantar surat n kenderaan yg sy bwa cuma motor...ok,jd mcmana dgn pak hj yg terpaksa pegy ke masjd bwak moto,dy mat rempit jugak kewp??"

"ok,mulai hari ni sy akan cuba masuk DUNIA awak,sy akan cube selami DUNIA yg awk ckp tu"


haaaaa..pjg taa???
cerrr try tukar statement "mat rempit" tu kpd "pengkid"...huhuhuhuh

da tukar nii~~~ try ajew.....


"bgy sya,smua pengkid tu mmg ta dapt diselamtkan agy"

"betul,tp utk kaum2 pengkid yg bw lari awek org yg da jhanam yg da ta boleyy betul daa derr...habis mcmana plak yg bawak awek,yg suka bersiar2 je then da ciap bersiar2 hantar alek umah, n ta dew wat hal pun? itupun dowg da jd pengkid yg da jhanam kewp?"

chikarOO,,"awk trsa ke?".....

adnan..
"adewlaa ckit,tp sy ta leh salahkan awk jugak,sebab AWAK TAK BERADA DLAM DUNIA SAYA, tp pd pdgn mata org lain,asalkn yg wat jht,bw awek lari smuanya pengkid, tp org yg mcm sy ni mcmana awk??? sy cuma menghantar n ambik awek kluar n balik umah dia alek,elok2 n org yg saya bw cuma seorang,the only one??...ok,jd mcmana dgn pengkid yg menjaga tatasusila dy n maruah awek dy kemana shj dy pegy,pengkid tu akan setia n back up awek dy,no matter how,dy pengkid jhat jugak kewp??"


"ok,mulai hari ni sy akan cuba masuk DUNIA awak,sy akan cube selami DUNIA yg awk ckp tu"


tak ke sama jewp keadaan tersebut???

fikir2kanlaaaaa dan slamat beramal...yewwpp...derrr..haha!

thanx to popo kenz n momo amy =) for the status permission!

falsafah aqu,
"slagi kamu ta masuk dunia ini,slagi itulah kamu tidak akan memahami isi haty kami"

tQ~~~

xoxoxo

1 comment:

bedal jew apew2 labu,,labi pun nak usha gak nieyh...hoho