24 June 2011

SKiN 79 BB cream

SKIN 79 BB CREAM
what is BB cream??
BB cream ni ade mcm2 jenis..semua org ader masalah kulit tersendiri kan...tipulahh lau d yg ckap, "ehh,,kulit saya ok jewpp,,cantikk sgt...ta dew masalah"..hahahah...mesti at least ade 1 antara byk2 maslah ini....BB cream ni sgt bagus n sesuai utk sumer jenis kulit asian laa....

> oily skin = berminyak
> dry skin = kulit kering
> tan

> dark
> fair
> bekas jerawat yg byk

> pigmentasi

> wrinkles


sumer ader kategori tersendiri...ini sedikit info n rujukan utk tahu BB cream yg mana satu seswai utk kulit kowang yg bermaslah...
ok...kowang sumer2 yg nga boo-layan bloggie aqu ni mesti ade yg sukew make-up,kecantikan kan?...well3...aqu adalah fanatik sgt3 ttg produk kecantikan ni,,,aqu sukew amek taow n review the products n ta semestinya aqu akan beli...huhuuhu...now,,i wana show u guys about this wonderful and really famous in asia called SKIN 79 BB CREAM...

BB cream or Blemish Balm cream sgt popular di Korea n Japan...ok..tmpat first yg menaikkan nama Bb cream ni ialah di Korea. artis2 korea sgt3 menggemari produk ni sebab ianyan byk khasiat tersendiri. pernah dalm satu ujikaji di German, selepas pembedahan laser pada salah seorang patient disana, ahli dermatologist menggalakkan utk menggunakan produk Bb cream ini dan kesannya adalah sgt3 positif. parut laser semakin pudar dan kulit semakin 'glow'. so..for asian skin ianya sgt3 berkesan.

ok...ni utk kowang lihat secara mudah ttg kelebihan BB cream ni :

okies..now let me listdown all the benefits on using this BB cream :

- bila pakai produk ni,,muka kita akan nmpak lebeyy natural... ;) mcm tak perlu make-up tebal2 laa..na pakai foundation sapai 3,4 lapis bagai...huhuhu...membazir u ~~~ ni skali pam jewpp...cukup utk 1 muka.
- BB cream ni sgt3 sesuai utk menutup cela2 di wajah....mcm ade bekas jerawat/jeragat/chicken pox/eye-bag...sumer2laaaa..n jenis cream nii ianya tidak TEBAL mcm foundation..so,,pores/lubang pori2 kt wajah ta kan tertutuplaa...its just like a thin layer of cream...nice one !!! like3...

- BB cream ni jugak mngontrol kulit yg berminyak n yg kilat2 kowang nampak tyme terkena chaya matahari tuu...haaa..lau pakai nii muka nampak sgt3 flawless...mcm pakai foundation tebal mak kaw....tapi,its actually nipis jewp....but work like a foundation...huhu
- wajah kita ni kan..jadi mcm lebih terjaga,,maksudnya,lebih lembut,,halus and menjadikan kulit ni seperti baru n lebih refresh....mcm ta pernah ade cela ~~~ huhuhu....best sgt3 bila bende ni jadi betul2...hehe

- if kita pakai secara konsisten,,ianya boleh menjadikan kulit lebih anjal n nampak muda...tanpa ade wrinkles/kedut2 tepi mata, tepi idung n di dahi...;D

- mngandungi UV protection,iaitu perlindungan UV secara asli dan menghindarkan chya matahari dari me'makan' kulit wajah secara terus...huhuhu...


haaaa...amacam??? best kan pakai BB cream nii...mmg aqu sukew...;)


but sapew2 yg sukew shopping on9...better be careful laaah ..
sebab ade kes yg beli SKIN 79 products ni..dpt brg...pakai n teros ade effect....kalau teros putih mcm korea tak pew..ni ade redness lahh..kulit jadi ade bintik2 merah...gatal2....rugi jewww.....huhuhu..
ni yg old packaging nyerrr......but aqu nmpak kat watson stilll botol yg sama...aqu sukew kaler PINk ni..HOT PINK!!!! hehehe...
mulut botol dia laen....yg kiri ni ori n kanan is fake one....Careful haaaa

ni pun satu hal jugak...if yg fake dy pelik ckit....lebih tggi dpd biasa...huhuh...BEWARE GUYS!!!!


so,,sapew2 na usha BB cream ni..bolehlah walk in dekat Watson or Guradian yg berdekatan..kedai yg ade jual brg2 kecantikanlah....aqu nytakan dua temapt tdi tu sbb mmg feberet aqu or WAJIB MELAWAT bila shopping2 ...hehehe...

harga yg aqu usha kat Watson, mmg agak mahal but berbaloi3....around RM65- Rm70....mcm tu jewlaa harga dy.....itu kat Watson laaa...Guardian aqu ta pasti brapa...hehe


so...korang2 sumer...if u guys like it n wana try it,,just buy this wonderful n effective products when ur pocket is full !!! hehehehehe....haaaa....yg BB cream Elianto ni aqu sudah ader n da try da pun..sgt3 flawless n bagus3.....harga dy RM41 afte less 20%....huhuhuu..sgt3 berbaloii okee...huhuu


last but not least, have a nice day ^_^


dadaaa~~~

xoxoxo

5 comments:

  1. btl ke ade jual kt watson n grdian?x prasan plak..mmg dh lme cri bb krim skin79..

    ReplyDelete
  2. ade kat watson malaysia ke??dh lame cari..

    ReplyDelete
  3. aku rasa nak JERIT bila aku jumpa BB cream ni kat Watson. tros aku sapu! dah lama carik. siap nak oder online lagi. syukur la Watson jual!

    ReplyDelete
  4. Nice write up! I prefer Missha bb cream.

    ReplyDelete

bedal jew apew2 labu,,labi pun nak usha gak nieyh...hoho