20 November 2015

tazkirah Juma'at

salam jumaat =)

semalam dan hari ni
sumpah hectic
ada pergaduhan besar kat office
satu owner mmg kaya bapak siak
and satu lagi biasa je kot tapi...
poyo je lebeyyyy
dia dah tahu dia baru je pindah sini
boleh tak habiskan baca buku
"House Rules" tu???
yg lagi satu
dah tahu buat salah
tak nak mengaku salah
CCTV,gambar,bukti semua ada
kelam lah sikit dua hari ni
heuheuheuhue...

yg pasti
semua pergaduhan yang terjadi
pada hari ini dan semalam
selesai jua akhirnya

ok
back to tazkirah juma'at
sepanjang-panjang kehidupan ni lah kan
ada tak pernah kita terfikir
aissh..
berapa kilo dah dosa aku bawak selama ni?
berapa byk dah amalan yg boleh tebus dosa2 tu?
tetiba jek kan
saja nak sesembang
asal Jumaat je mesti kena Islamic gituh! HAHA
saje je..

kadang2 kita nak stop lakukan sesuatu
yg mendatangkan dosa
kunun2 nak stop
last2....ke laut~~~~

manusia,
setiap ketika ada perubahannya
jika cepat,mungkin haru
jika lambat,usaha dan ketabahan jua penentu

bersabarlah

.: rindunya kat org Kedah (`_`) :.

xoxoxo

No comments:

Post a Comment

bedal jew apew2 labu,,labi pun nak usha gak nieyh...hoho